jueves, 15 de octubre de 2015

21/10/2015 Michael Kanan trio al JazzMan


El Dimecres 21 tinc el plaer de dir que tindrem un trio de luxe al JazzMan, com sempre a les 22h entrada gratuita, consumicio obligatoria

Michael Kanan Trio

Michael Kanan, piano
Putter Smith, contrabaix
Guillem Arnedo, bateria

Michael Kanan és de Boston,  El seu primer instructor va ser el pianista Harvey Diamond, un estudiant de jazz innovador de Lennie Tristano. A la universitat de Boston, Michael va tenir l'oportunitat de tocar amb diversos grans artistes del jazz com Tal Farlow, Lee Konitz, Al Cohn, i Alan Dawson. Després a Nova York el 1991 va estudiar amb un altre estudiant de Tristano, el pianista Sal Mosca. Establert a Nova York, tocant i gravant amb Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, i Jorge Rossy, entre d'altres. També va desenvolupar una creixent reputació com a acompanyant vocal. Al 1996, es va unir a la banda del llegendari cantant Jimmy Scott,  El 2001, Michael es va convertir en l'acompanyant i arranjador per a un dels vocalistes més famosos de l'actualitat, Jane Monheit. Amb el grup de la Sra Monheit, ha realitzat gires per tot el món i moltes aparicions en televisió, inclòs el programa de “The David Letterman Show” i el “The Conan O'Brien Show”.Quan no està de gira amb la banda Monheit, Michael actua i grava amb els seus propis grups. Ha realitzat dos enregistraments per al segell Fresh Sound New Talent: “Convergence” i “The Gentleman Is a Dope” També ha gravat un duet amb el seu antic col·laborador, el saxofonista alt Nat seu, titulat "Somnis i Reflexions". Se li pot escoltar al voltant de Nova York amb el seu trio compost pel bateria Eliot Zigmund i el baixista Lee Hudson entre molts altres. Avui, Michael viu a Brooklyn i és un estudiant de piano clàssic amb la professora Sophia Rosoff.


Putter Smith, Nascut a Los Angeles, és un producte musical de la gran diversitat que defineix l'àrea de Los Angeles Metropolità. Aquesta llegenda del jazz ha tocat amb molts dels més grans músics com, Thelonious Monk Quartet, Art Blakey and the Jazz Messengers, Duke Ellington Orchestra, Billy Eckstine, Alan Broadbent, Bob Brookmeyer, Willie Bobo, Dianne Schuur, Warne Marsh, Dave Koonse, Larry Koonse, Sue Raney, Gary Foster, Lee Konitz, Ray Charles, Jackie and Roy, Carmen Macrae, Bob Dorough, Rio Hondo Symphony, Tootie Heath, Mark Murphy, Blue Mitchell, Patrice Rushen, Art Farmer, Marlene Dietrich, Burt Bacharach, Errol Garner, Gerry Muligan, Jack Sheldon, Charlie Haden, Art Pepper, Claude Thornhill Orchestra conducted by Mark Masters, New American Symphony conducted by Jack Eliot, T-Bone Walker, Manhattan Transfer, Lew Tabakin, Toshiko Akiyoshi, Johnny Mathis, Steve Huffstetter, Eric Von Essen, Shelly Manne, George Duvivier, Tommy Newsome, Roy Mcurdy, Kevin Tulius, Art Pepper, Jake Hannah, Janis Segal, Stephanie Haynes, VR Smith, Mark Turner, Joe Labarbera, Bill Mays, Jeff Hirshfield, Billy Mintz Quartet, Mose Allison, Walter Norris, Larance Marable, Sam Most, Abe Most, Bud Shank, Charlie Mariano, Roberta Piket, Dexter Gordon, J.R. Monterose, Tommy Flanagan Don Randi, Earl Palmer, Charles Davis, Bobby Bradford, Don Preston, Billy Higgins, Don Cherry, Paul Bley, Carla Bley, Diana Krall, Natalie Cole, Jim Hall, Stix Hooper, John Gross, Chuck Manning, Tim Pleasant, Bill Holman i molts mes!!

Guillem Arnedo Neix a Barcelona l'any 1980. Al 1995 comença els seus estudis al Taller de Músics de Barcelona i ja al 2002 entra a l'Escola Superior de Catalunya (Esmuc) sent el primer estudiant a llicenciar en l'especialitat de bateria en tot l'estat espanyol. Durant la seva etapa a l'Esmuc coincideix amb Roger Mas, Jaume Llombart, Silvia Perez Cruz i Xavi Hinojosa entre d'altres i dels quals rep una influència decisiva. Com a professors té a David Xirgu, Jo Krause, Albert Bover i Lluís Vidal. Al 2007 és becat per la Generalitat de Catalunya per anar a estudiar a Nova York amb John Riley. Des del 2000 forma part de diferents formacions i toca amb David Mengual, Joan Monné, Ernesto Aurignac, Enrique Oliver, Arecio Smith, Andreu Zaragoza, Roger Mas, Joan Sanmartí, Perico Sambeat, Bill McHenry, Jordi Berni, Carme Canela, Albert Bover, Jose Carra i Dani Perez entre molts altres. El 2004 coneix a Jorge Rossy, comença a col·laborar en diverses ocasions amb ell i es converteix en la seva major influència musical juntament amb Ben Street i Michael Kanan als quals coneix en el Begues Jazz Camp. El 2013 decideix formar la seva pròpia banda amb una idea estètica musical molt definida.